PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/vulkanudbrud-i-eyjafjallajokull-i-island-overst%C3%A5et-10224

Vulkanudbrud i Eyjafjallajokull i Island overstået

Pressemeddelelse juni 1, 2010 Natur

Vulkanudbruddet i gletsjeren Eyjafjallajokull i Island er omsider overstået. Islands turisme kan drage et lettelsens suk, for nu kan flyvningerne til Island vende tilbage til normale tilstande, og sommerturene i Island kan begynde uden trusler fra vulkaner

Iceland volcano12

Nu mødes frivillige og en mængde organisationer som Islands Røde Kors, redningskorpsenes forbund, Ice-Sar og jeepejerforbundet for at hjælpe til med at rense resterne af vulkansk aske op på gårdene omkring gletsjeren. Det er en gestus fra den islandske befolkning til deres medborgere.

Trods den omfattende lukning af luftrummet over store dele af Europa på grund af de askeskyer, der lukkede flyvekorridorerne, har vulkanen aldrig udgjort nogen alvorlig trussel. Ifølge den førende islandske geolog Ari Trausti Guðmundsson var det i virkeligheden kun den ene procent af befolkningen, der boede op til vulkanen, der blev berørt og måtte kæmpe for at beskytte deres gårde. Intet menneske har lidt skade.

Fremtiden begynder igen at se lys ud for Island og dets hovedstad Reykjavík. Solen skinner, alt er roligt, dagslyset skinner hele døgnet, og stemningen er helt i top. Islands befolkning glæder sig til at tage imod masser af udenlandske gæster.

Kontakter


Emner


Natur