PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/kronprinsesse-mary-m%C3%B8dte-hjertesyge-b%C3%B8rn-3058

Kronprinsesse Mary mødte hjertesyge børn

Pressemeddelelse august 20, 2006 Helse

Hjertesyge Louise fik kongeligt besøg på sin 9 års fødselsdag, som hun fejrede på Hjerteforeningens Børneklubs familiekursus i Horsens i weekenden.

Louise Pusle Sandsten og hendes mor var sammen med 600 andre deltagere på det årlige familiekursus, som Kronprinsesse Mary søndag formiddag deltog i som protektor for Hjerteforeningen. Kronprinsessen hilste på børnene, som var samlet på Scandic Bygholm Park i Horsens og deltog i en del af forældreundervisningen.

For niårige Louise blev det én helt speciel fødselsdag, som hun havde forberedt sig til blandt andet ved at stille i stiveste prinsessekjole. Tidligere på året fik hun sit nye hjerte ved en transplantation, og siden har livet været helt nyt for både Louise og hendes familie.

- Louise er blevet et helt nyt barn, fortæller hendes mor, Marianne Sandsten.

Louises sygdom blev først opdaget, da hun var fem år. Den lille pige voksede ikke og trivedes dårligt, og til sidst kom diagnosen restriktiv kardiomyopati. En sygdom som får hjertemusklen til at stivne og dermed pumpe dårligt.

- Vi har ventet i et halvt år på, at hun skulle få et nyt hjerte, og det er helt fantastisk. Før lå hun sommetider og sov, selv når hun havde veninder på besøg, fordi hun var så udmattet. I dag er hun frisk og kan lege som andre børn, siger Marianne Sandsten.
 
Kronprinsesse Mary overværede sammen med ca. 100 af de fremmødte sektionsleder for børnehjertekirurgi på Rigshospitalet, overlæge Morten Helvinds foredrag om nogle af de nyeste behandlingsmetoder, der kommer de helt små hjertepatienter til gode.
Morten Helvind arbejder blandt andet med operationer, der kan hjælpe børn, som er født med kun et hjertekammer. Misdannelsen er sjælden, og den kan behandles med et operationsforløb på tre operationer i løbet af barnets tre første leveår

Men først og fremmest tog Kronprinsesse Mary sig god tid til at hilse på børnene, hvoraf nogle ser frem til familiekurset som en kærkommen lejlighed til at møde andre børn i et liv, der til hverdag kan være præget af langvarig sygdom og gentagne operationer.
Hun fik talt med både børn og forældre om den svære situation et hjertesygt barn kaster hele familien ud i.

Anne Østerbye på 16 år modtog Kronprinsessen med blomster. Hendes far, Kim Løve Østerbye, er formand for Hjerteforeningens Børneklub for familier med hjertesyge børn og unge. Han siger:

- Det påvirker hele familien, når et barn er sygt. Familiekurset holder vi for at støtte familierne og for at give forældrene ny viden. Samtidig er familiekurset en anledning til at møde andre i samme situation og til at holde fri og slappe af sammen med børnene, siger han.

På årets familiekursus sørger frivillige børnepassere for at tage sig af de hjertesyge børn og deres raske søskende, mens forældrene i dagtimerne deltager i forskellige undervisningsaktiviteter og udveksler erfaringer.

Hjertefejl eller medfødte hjertesygdomme hører til de mest almindelige medfødte misdannelser. Der fødes hvert år ca. 600 børn med hjertefejl i Danmark.



hf-mary1jpg
Det var en stolt Anne Østerbye, der overrakte H.K.H. Kronprinsesse Mary blomster, da hun ankom til Hjerteforeningens Børneklubs familiekursus i Horsens søndag. Anne Østerbye på 16 år er født med en hjertefejl ligesom mange af de 300 børn, der deltog på det årlige kursus.

hf-mary2jpg
Mia på 3 år hilste på H.K.H. Kronprinsesse Mary ved Hjerteforeningens Børneklubs familiekursus i Horsens søndag. Mia måtte opereres, da hun var 3 måneder gammel og har allerede prøvet at ligge på hospitalet længere end de fleste. Hun og hendes mor deltog i familiekurset for familier med hjertesyge børn og unge for tredje gang.

hf-mary4jpg
Hej prinsesse. Mille på to er er født med bare et hjertekammer og er allerede opereret to gange. Hun mødte Kronprinsesse Mary på Hjerteforeningens Børneklubs familiekursus i Horsens søndag, hvor kronprinsessen tog sig tid til at tale med både børn og forældre blandt de 600 deltagere.

hf-mary5jpg
Kronprinsesse Mary sagde tillykke til Louise Pusle Sandsten, som fejrede sin 9 års fødselsdag på Hjerteforeningens Børneklubs familiekursus i Horsens. Louise er nu så frisk efter sin hjertetransplantation tidligere på året, at hun kunne deltage i kurset sammen med  600 børn og voksne fra familier med hjertesyge børn.

Kontakter


Emner


Helse