PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/tidligere-b%C3%B8rnehjemsb%C3%B8rn-savner-historier-fra-andre-2273

Tidligere børnehjemsbørn savner historier fra andre

Pressemeddelelse februar 8, 2006 Børn og Unge

En gruppe tidligere anbragte på børnehjemmet Godhavn vil gerne i kontakt med andre børnehjemsbørn. Derfor har de nu oprettet en hotline, hvor alle kan ringe ind og fortælle deres historie. Det sker blandt andet i et forsøg på at samle flere beviser i "drengenes" forsøg på at stille staten til ansvar for det tilsynssvigt, de selv har oplevet i årene 1940 - 1980.

”Vi har for længst lavet en hjemmeside på Internettet hvor medlemmer og støttemedlemmer kan skrive deres historier. Men samtidigt ved vi, at der, ude i landet, sidder mange ”gamle” Børnehjemsbørn og andre, som bare vil hjælpe os eller have hjælp af os, men som ikke har adgang til Internettet. Derfor har vi nu også åbnet en telefon linie, hvor alle, der har lyst, kan ringe til os.

Linien som vi kalder ”Den varme linie for Gamle Børnehjemsbørn” er en telefonsvarer, hvor alle kan ringe ind og fortælle deres historie, som så kan blive lagt ind på Godhavnsdrengenes Netradio, eller man kan lægge sit tlf. nr. så vi kan ringe tilbage, hvis folk har lyst til at snakke. Men der er også plads til bare at komme med en kommentar. Linien har Tlf. nr. 44490380”, siger Landsforeningens formand Poul-Erik Rasmussen.  

I øjeblikket er der heftig mødeaktivitet i foreningen, som har et tæt samarbejde med advokat Bjørn Elmquist. Bjørn Elmquist har sagt ja til at føre en eventuel retssag mod staten. I første omgang prøver advokaten og landsforeningen at søge om fri proces i forsøget på at drage staten til ansvar for tilsynssvigt. Den 22. februar mødes bestyrelsen sammen med den tidligere tilsynsførende for de danske børnehjem, Oskar Plougmand hos Bjørn Elmquist for at få nogle af de sidste detaljer på plads.

”Netop derfor er det utroligt vigtigt at vi kommer i kontakt med så mange tidligere anbragte som overhovedet muligt”, siger Poul-Erik Rasmussen  

Landsforeningen Godhavnsdrengene blev stiftet kort tid efter at DR1 havde vist dokumentaren Drengehjemmet, som viste hvilke kummerlige og voldelige forhold disse tidligere anbragte børn levede under tilbage i 1940 - 1980. Alle medlemmer var anbragt under statens opsyn på drengehjemmet Godhavn ved Tisvilde i Nordsjælland. Flere af dem blev under deres ophold udsat for medicinske forsøg. Programmet Drengehjemmet, som satte drengene på Danmarkskortet vandt her i weekenden sølvprisen i kategorien ”bedste dokumentar” ved MCA Awards, som uddeles af foreningen af professionelle producenter og indkøbere inden for TV og multimedier.

Landsforeningen Godhavnsdrengene

www.godhavnsdrengene.dk        
[email protected]                                                                                                                                                        
Formand: Poul-Erik Rasmussen 40950698
Næstformand: Arne Roel Jørgensen 22176535

Kontakter


Emner


Børn og Unge