PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/p%C3%A5-forkant-med-for%C3%A5ret-1771

På forkant med foråret

Pressemeddelelse september 28, 2005 Landbrug og Fiskeri

Det er nu i oktober, du skal plante dine nye haveroser, for eksempel den helt nye rose Kronprinsesse Mary(TM)

Opsats
Det er oplagt at benytte en herlig efterårsdag til at gå i haven og sætte det kommende forårs rosenskønheder i jorden. Det bedste resultat opnås ved at købe planter på planteskolen og ved at være omhyggelig med plantningen.

Et godt bud på en hidtil uset og ekstravagant sort til forårshaven årgang 2006 er den helt nye rose med navnet Kronprinsesse Mary(TM). Hendes Kgl. Højhed døbte selv rosen hos Poulsen Roser A/S i Fredensborg 1. september i år.
Kronprinsesse Mary(TM) er en Slots(R) rose med meget fyldige blomster og dejlig duft. Den har cremefarvede blomster, der bliver lysegule mod midten. Hele planten når en højde på 60 til 100 centimeter.

Men uanset hvilken rose, der falder i haveejerens smag, gælder de samme regler for plantningen.
En barrodsrose har den fordel at have et større rodnet end en rose i potte. Men det er uhyre vigtigt, at det store rodnet ikke tørrer ud under plantningen. Derfor er den slags roser sårbare at plante i højt solskin. På en solrig efterårsdag er det derfor bedst at plante en pottet rose.
Ved plantning af roser i potter skal potten sættes i vand tre til fire timer inden plantningen. Hullet, som rosen plantes i, skal være stort. Gerne dobbelt så stort som potten. Og jorden i bundet af hullet skal løsnes.
Er potterosen okuleret, skal okulationsstedet mindst ti centimeter under overfladen. Stiklingeformerede roser skal plantes i samme dybde, som de står i potten.

For begge slags haveroser gælder, at når planten står, som den skal, fyldes hullet først en tredjedel op med jord og helt op med vand. Derefter fyldes hullet helt op med jord, og der vandes igen.
Det er vigtigt, at plantejorden er fri for ukrudt, da det stjæler vand og næring fra roserne. Og det er en god ide at fylde ekstra jord op omkring planten, da det beskytter mod frosten vinteren over.

Kronprinsesse Mary(TM)-rosen er udviklet af Poulsen Roser A/S, der har 127 års erfaring i at udvikle nye sorter af roser og clematis. Firmaet har modtaget et utal af medaljer og er leverandør til Det Kgl. Danske Hof. Poulsen Roser A/S drives af stifterens oldebarn Pernille Olesen og hendes mand Mogens N. Olesen.

Læs mere på www.poulsenroser.dk, hvor der også er billeder fra dåben 1. september, da H.K.H. Kronprinsesse Mary navngav sin egen rose.


Billedtekst:
Haveroser findes i et utal af sorter. En af dem er den nye Kronprinsesse Mary(TM)

Kontakter


Emner


Landbrug og Fiskeri