PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/hkh-kronprins-frederik-og-brian-mikkelsen-st%C3%B8tter-stor-dansk-fotokunstudstilling-i-usa-1365

HKH Kronprins Frederik og Brian Mikkelsen støtter stor dansk fotokunstudstilling i USA

Pressemeddelelse maj 20, 2005 Kultur

HKH Kronprins Frederik er protektor og Kulturministeren bidrager til kataloget

Colonel
Northern Light Gallery kan med stor glæde meddele, at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik har takket ja til at stå som protektor for fotokunstudstillingen 'Scandinavian Photography 2: Denmark”. Derudover har Kulturminister Brian Mikkelsen vist interesse for udstillingen og har indvilliget i at skrive forordet til kataloget. Udstillingen, som fremviser en bred vifte af dansk fotokunst, får stor gavn af denne officielle opmærksomhed. Dette understreger udstillingens kvalitet og indhold, og vil hjælpe med at skabe international bevågenhed.

Udstillingen er den største danske fotokunstudstilling nogensinde og er planlagt som en verdensomspændende turné. Første udstillingssted bliver Faulconer  Gallery ved Grinnell College, som åbner 1. juli 2005. Efterfølgende skal den fremvises flere steder i Nordamerika inden den tager videre. Udstillingssteder i New York, Californien og Canada har allerede vist interesse for udstillingen. Det er yderligere hensigten at fremvise den i Europa, De Baltiske lande, Asien og Australien.

Northern Light Gallery promoverer udstillingen efter Grinnell College. Vi efterspørger i øjeblikket virksomhedssponsorer i Danmark som kunne tænke sig at tilknytte deres navn og image til dette projekt. Vi forventer en meget positiv reaktion til udstillingen som igen viser at Danmark, et lille land, også indenfor fotokunst præsterer på højt niveau. Dansk film, musik, sport og teknologi har allerede vist at de kan gøre sig gældende internationalt.

Dansk fotokunst indeholder kvaliteter som museer og samlere eftertragter, men mangler bare det internationale kendskab som udstillingsturnéen vil give den. Dette kunne man se efter den successfulde kunstbegivenhed 'Super Danish” i Toronto sidste år, som vakte interesse for dansk kultur. Det har således skabt yderligere interesse efter at se mere. Kunststyrelsen, som organiserede 'Super Danish”, bakker ligeledes op om 'Scandinavian Photography 2: Denmark” med netværk og midler.

Billedtekst:
Den kreative fransk/danske "Mediakunstner" Colonel udstiller både billed- og videokunstværker.
Colonel (Thierry Geoffroy), Sport Art: Introspection Autocritique, 1995. Cibarchrome, 60 X 80cm (colonel.jpg)

Der er en officiel webportal der fremviser udstillingens værker på:
http://www.danishphotography.dk

Kontakter


Emner


Kultur