OVERRASKENDE DANSK EM-KOK
Pressemeddelelse oktober 24, 2011 Mad & VinDet var noget en overraskelse, da den danske deltager ved næste års EM for kokke i går blev fundet ved en udtagelseskonkurrence på gourmetakademiet hos Eva Solo. Manden, der skal forsøge at gentage kunststykket og generobre titlen som verdens bedste kok efter den legendariske Rasmus Kofoed, blev den kun 25-årige Jeppe Foldager Andresen, souschef på Søllerød Kro nord for København.
”Jeg er målløs, jeg ved ikke hvad jeg skal sige”, kom det fra en forbløffet Jeppe Foldager, da verdens bedste kok Rasmus Kofoed på vegne af det danske Bocuse d’Or-akademi kunne udpege ham som sin mulige arvtager efter et meget tæt opgør. På forhånd var Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel udråbt som favorit, men efter at dommerne havde smagt de tre finaledeltageres bud på en fiske- og en kødret, lavet på henholdsvis søtunge og rejer samt frilandskylling med indmad – stod det klart, at Jeppe Foldager med sin pocherede søtunge med kammusling og Skagens-rejer samt økologisk kylling svøbt i efterårstrøffelvandt på marginalerne. På tredjepladsen kom Mikkel Marschall fra restaurant Formel B, der overraskede
dommerne med modig nytænkning og en meget anderledes fortolkning af sin fiskeret, hvori der bl.a. indgik en gennemsigtig kugle af karamel.
Jeppe Foldager går nu i gang med den hårde træning frem mod VM for kokke – det såkaldte Bocuse d’Or, der finder sted i Lyon i januar 2013. Allerførst venter dog EM i Bruxelles i marts næste år. “Jeg tænker, at hvis man som kok er ærlig overfor sine råvarer og respekterer de klassiske tilberedninger, men stadig tænker nye tanker, så er man langt” siger Jeppe Foldager om den store udfordring, der venter ham de næste to år og
tilføjer. “ Man skal dog altid huske på, at smagen er alt.
“Det er rigtigt”, fortsætter den regerende verdensmester, Rasmus Kofoed, “og der var god smag i Jeppes mad, men der ligger en stor udfordring foran ham i forhold til at arbejde endnu mere med sine tekniker - her skal der pr. definition lægges meget energi”, siger verdensmesteren, som tidligere har arbejdet sammen med Jeppe Foldager i konkurrencesammenhæng og er fortrøstningsfuld i forhold til en god placering for Jeppe ved EM.
Fakta om Jeppe Foldager Andresen:
Født 1. januar 1986 i Hirtshals
Startede i 2003 som kokelev på
Restaurant Rosdahls i Aalborg. I 2007 påmønstrede han Kongeskibet Dannebrog som Hofkok. Samme år starter han på Søllerød Kro som kok og efter en afstikker som Køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen er han nu tilbage som souschef på Søllerød Kro.
Jeppe Foldager er ingen novice på konkurrenceområdet. Han har i en del år været tilknyttet såvel ungdomslandsholdet og seniorlandsholdet for kokke og deltaget ved OL for kokke i Erfurt som kaptajn for det danske ungdomslandshold. Derudover har han deltaget i en række andre konkurrencer.
Jeppe Foldager Andresens konkurrencemenu tilberedt i samarbejde med sin assistent Emil Bjerg, ligeledes
Søllerød Kro:
Fisken
Pocheret søtunge med kammusling og Skagen-rejer
Kærnemælkssyltede blomkål med Baerii Caviar
Rejeterrin med porre og smør
Dildkogte kartofler med rygeost
Rejesky parfumeret med dild
Fuglen
Økologisk kylling svøbt i efterårstrøffel
Morkel med lår og svampe
Saltbagt selleri med grønt hjerte
Kartoffelfondant med bløde løg og persille
Trøffel og hjerter i kyllingesky
Kontakter
Karsten Kroman
GeneralsekretærBocuse d'Or Danmark
✉ info@************ Vis...
☎ +45 2********** Vis...
http://www.bocusedor.dk
Emner
Mad & Vin